Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας για τους Λονδρέζους λόγω απεργίας στο μετρό

Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας για τους Λονδρέζους λόγω απεργίας στο μετρό

Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας η σημερινή για εκατομμύρια κατοίκους του Λονδίνου εξαιτίας της 48ωρης απεργίας του μετρό παρά την απόφαση των συνδικάτων να προσέλθουν σε νέο κύκλο συνομιλιών με τη διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στον υπόγειο σιδηρόδρομο της βρετανικής πρωτεύουσας ξεκίνησαν την απεργία στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης διαμαρτυρόμενοι για τις προγραμματισμένες περικοπές θέσεων εργασίας και το κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων.

Οι επικεφαλής των συνδικάτων συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες αύριο Παρασκευή με τον φορέα Transport for London (TfL) που είναι υπεύθυνος για τα περισσότερα μέσα μεταφοράς στο Λονδίνο, αλλά επέμειναν ότι η απεργία θα λήξει απόψε στις 21:00 όπως ήταν προγραμματισμένο.

Η εταιρεία TfL ανακοίνωσε ότι μόνο μία γραμμή του μετρό λειτούργησε κανονικά σήμερα το πρωί τις ώρες αιχμής κι οι υπόλοιπες 10 είναι είτε κλειστές είτε πραγματοποιούν περιορισμένα δρομολόγια.

Οι συνομιλίες αποσκοπούν στην αποφυγή δεύτερης 48ωρης απεργίας που είναι προγραμματισμένη για τις 11 με 14 Φεβρουαρίου.

Η TfL ανακοίνωσε ότι οι Λονδρέζοι βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους χθες Τετάρτη για να μετακινηθούν εντός της πρωτεύουσας και ότι σημειώθηκε αύξηση 50% στην ενοικίαση ποδηλάτων για μεταφορές εντός της πόλης, του γνωστού προγράμματος «Boris bikes», που πήρε το όνομά του από τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Μεγάλες ουρές σχηματίζονταν μπροστά από στάσεις λεωφορείων και πιάτσες ταξί καθώς πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας επέλεξαν άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρήθηκε στους κεντρικούς δρόμους αφού πολλοί ήταν εκείνοι που χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητό τους.

Με το μετρό του Λονδίνου μετακινούνται καθημερινά περίπου 4,5 εκατομμύρια επιβάτες, περισσότεροι δηλαδή από τον μισό πληθυσμό των οκτώ εκατομμυρίων της πρωτεύουσας.