Σταϊνμάγερ: Προασπιστείτε την εθνική ενότητα

Σταϊνμάγερ: Προασπιστείτε την εθνική ενότητα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές στην Ουκρανία να ενεργήσουν προς το συμφέρον της εθνικής ενότητας της χώρας αυτής.


«Καλώ εκείνους που έχουν ευθύνη να εμποδίσουν την κλιμάκωση και να διατηρήσουν μια αίσθηση του μέτρου. Η διατήρηση καναλιών επικοινωνίας και η πρόθεση να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός δοθεισών της κατάστασης και των διαφορών των περιοχών έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ», επισήμανε ο Σταϊνμάγερ σε μια ανακοίνωσή του.
«Η βάση όλων των πολιτικών αποφάσεων πρέπει να είναι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ενότητας της Ουκρανίας. . . η Ουκρανία χρειάζεται μια λειτουργούσα μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να αποκαταστήσει την τάξη σε όλη τη χώρα το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας.
Ο Σταϊνμάγερ ανέφερε ακόμη ότι η πολιτική συμφωνία που υπέγραψαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, για την επίτευξης της οποίας διαμεσολάβησαν ο ίδιος, ο Πολωνός και ο Γάλλος ΥΠΕΞ, προσφέρει έναν σαφή οδικό χάρτη, που έγινε αποδεκτός κι από τις δύο πλευρές.