ΚΟΣΜΟΣ

Έφυγε η 24χρονη-σύμβολο για τον καρκίνο στο πάγκρεας

Έφυγε η 24χρονη-σύμβολο για τον καρκίνο στο πάγκρεας

Συγκλονισμένος από το θάνατο της 24χρονης Kerry Harvey από το Chichester, στο Δυτικό Sussex είναι ο σύζυγός της, Matthew Biggins. «Εγώ και η οικογένεια της Kerry, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλειά της, όμως είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε το έργο της».

Η 24χρονη, που είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας ένα χρόνο πριν, είχε πρωταγωνιστήσει σε μία αμφιλεγόμενη καμπάνια, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την ασθένεια της η οποία λαμβάνει μόνο το 1% της εθνικής χρηματοδότησης.

Στην εν λόγω καμπάνια που είχε προκαλέσει σάλο, φαινόντουσαν τρεις πραγματικοί ασθενείς με καρκίνο στο πάγκρεας να λένε: «Θα προτιμούσα να έχω καρκίνο στο στήθος» ή «Μακάρι να είχα καρκίνο των όρχεων»

Η κεντρική ιδέα πίσω από την διαφήμιση ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, η οποία έχει πολύ λίγα ποσοστά επιβίωσης.. Συγκεκριμένα, κάποιος ασθενής με καρκίνο στο πάγκρεας έχει 3% ποσοστό επιβίωσης έναντι του 85% που έχει κάποιος με καρκίνο στο στήθος και του 97% που έχει ένας άλλος με καρκίνο στους όρχεις.

Τώρα ο σύζυγός της 24χρονης, θέλει να συνεχίσει την καμπάνια προκειμένου να συλλέξει υπογραφές για να συζητηθεί από τους πολιτικούς το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης για τον καρκίνο στο πάγκρεας.