ΚΟΣΜΟΣ

ΚΕΑ: Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία!

ΚΕΑ: Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία!

Τη μεγάλη ανησυχία του για την κατάσταση στην Ουκρανία εκφράζει το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), στο οποίο μετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, και τονίζει ότι «κάθε πράξη επιθετικότητας ή ενθάρρυνσης μίας στρατιωτικής διαμάχης θα αποσταθεροποιούσε ολόκληρη την περιοχή» υποδεικνύοντας ότι «η δημοκρατία και η ειρηνική λύση παραμένει ο μοναδικός σωστός δρόμος».

Το ΚΕΑ θεωρεί ότι επείγει ο πολιτικός διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων- ουκρανικών και ξένων- υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, για να σταματήσει το στρατιωτικό σπιράλ και η ανάμειξη των ξένων δυνάμεων. Μία τέτοια σύνοδος, προσθέτει, θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό και καλεί το ΝΑΤΟ «να παραμείνει εκτός της διαδικασίας». Παράλληλα, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς σημειώνει πως πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο ουκρανικός λαός θα πάρει τον έλεγχο του μέλλοντός του μέσω κοινοβουλευτικών εκλογών, για την εγκαθίδρυση νόμιμης εξουσίας σε ένα ενδυναμωμένο δημοκρατικό πλαίσιο.

16483635 20131018 123518.limghandler

Ο διαμελισμός της χώρας μπορεί να αποφευχθεί, αναφέρει και προσθέτει ότι ο κυρίαρχος λαός μπορεί να αποφασίσει, να κάνει την Ουκρανία μία ανεξάρτητη χώρα, απαλλαγμένη από τη διαφθορά, τις ολιγαρχίες και τη βία της Ακροδεξιάς. Επίσης, καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς και τις επιθέσεις των φασιστών και των ακροδεξιών εξτρεμιστών εναντίον των μελών και των γραφείων του. Οι αρχές πρέπει να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη, καταλήγει το ΚΕΑ.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η Ε.Ε. ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρξει