ΚΟΣΜΟΣ

Κρέμασαν την υπηρέτριά τους αφού την ξυλοκόπησαν

Κρέμασαν την υπηρέτριά τους αφού την ξυλοκόπησαν

Υπάρχουν κάποιες φυλές που θα έλεγε κανείς πως είναι «καταδικασμένες» στη δουλεία και στην κακοποίηση. Κάτι που προκαλεί οργή και θυμό. Μετά τις αμέτρητες καταγγελίες στο Κατάρ για κακοποίηση αλλοδαπών οικιακών βοηθών από τους εργοδότες τους, έρχεται ακόμα μία δυσάρεστη είδηση από την Μαλαισία.

Αφορά σε κακοποιήσεις επίσης γυναικών αλλά και ανδρών από την Ινδονησία κι άλλα κράτη που εργάζονται νόμιμα ή παράνομα εκεί.

Αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, «πέφτουν» θύματα ξυλοδαρμού, σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και ασιτίας.

Μία τέτοια περίπτωση αφορά σε ζευγάρι από την Μαλαισία, που κατηγορείται για την κακοποίηση μέχρι θανάτου της υπηρέτριάς του, που βρέθηκε κρεμασμένη, ενώ αποδείκτηκε πως την επέβαλαν σε ασιτία.

Η άτυχη 26χρονη γυναίκα από την Ινδονησία, ζύγισε 26 κιλά, ενώ ήταν 46 κιλά όταν της προσέλαβαν ως οικιακή βοηθό.

Το Ανώτατο Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κοπέλα πέθανε από ασιτία . Ουσιαστικά «δολοφονήθηκε» από τους εργοδότες της, όπως είπε ο δικαστής.

"Ήταν 26 χρόνων και ζύγιζε μόλις 26 κιλά, όταν μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Malaya ενώ έφερε μώλωπες και γρατσουνιές στην πλάτη της, τα χέρια και το μέτωπο» αναφέρει τοπική εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Μαλαισία έχει πάνω από 2 εκατ. Ινδονήσιους που εργάζονται στις φυτείες, ως οικιακοί βοηθοί, νόμιμα αλλά και παράνομα.

Είναι πολλές οι καταγγελίες που έχουν γίνει στην χώρα, για κακοποίηση σε βάρος των ξένων εργατών για σεξουαλική κακοποίηση και για βασανιστήρια.

Ο εισαγγελέας στην συγκεκριμένη περίπτωση πρότεινε για το ζευγάρι, ποινή φυλάκισης 24 ετών.

Η πρεσβεία της Ινδονησίας εκτιμά ότι εργάζονται περίπου 400.000 γυναίκες στη Μαλαισία ως υπηρέτριες – από τις οποίες οι μισές είναι παράνομες.

Διαβάστε επίσης

Θανατική ποινή σε γυναίκα που βασάνισε και σκότωσε την οικιακή βοηθό