ΚΟΣΜΟΣ

Τα ρωσικά ΜΜΕ χαιρετίζουν την επιλογή της Κριμαίας

Τα ρωσικά ΜΜΕ χαιρετίζουν την επιλογή της Κριμαίας

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης χαιρετίζουν σχεδόν όλα σήμερα την επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας να αποσχισθούν από την Ουκρανία και να ενωθούν με τη Ρωσία, την επομένη του δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε σ' αυτή τη νότια χερσόνησο της Ουκρανίας.


"Δόξα στην Κριμαία" είναι ο τίτλος της εφημερίδα "Κομερσάντ".

"Η Κριμαία επιστρέφει στη Ρωσία!", εκφράζει τον ενθουσιασμό της στην πρώτη σελίδα της η λαϊκή εφημερίδα "Κομσομόλσκαγια Πράβντα".
"Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε ορισμένους, είμαστε ευτυχείς", γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Ιζβέστια" κάνοντας λόγο για "ένωση καρδιών".
"Η Κριμαία παίρνει διαζύγιο από την Ουκρανία", είναι ο τίτλος της λαϊκης "Μοσκόφσκι Κομσομόλετς".

Η επίσημη εφημερίδα "Ροσιίσκαγια Γκαζέτα" εκτιμά πως το δημοψήφισμα έδωσε "αδιαμφισβήτητες απαντήσεις". "Χθες η Κριμαία έκανε την επιλογή της, θέλει να αποτελεί τμήμα της Ρωσίας", γράφει.

Η εφημερίδα "Νόβιε Ιζβέστια" προειδοποιεί πάντως ότι "ο ενθουσιασμός στην Κριμαία μπορεί να μεταμορφωθεί σε δυνατό χανγκόβερ".
"Δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο από την εποχή της ΕΣΣΔ", υπογραμμίζει στην πρώτη σελίδα της η οικονομική εφημερίδα "Βεντομόστι".

"Το δημοψήφισμα για το καθεστώς της Κριμαίας διεξήχθη με πολύ ενθουσιασμό. Ούτε ο φρενήρης ρυθμός της διοργάνωσής του, ούτε η προπαγάνδα την ημέρα της ψηφοφορίας, ούτε το μποϊκοτάζ που κηρύχθηκε από τους Τατάρους της Κριμαίας, ούτε η άρνηση των ουκρανικών αρχών να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτέλεσαν εμπόδιο", υπογραμμίζει.

"Η Κριμαία είναι ένα ώριμο αχλάδι που έπεσε μόνο του στα χέρια μας", είναι ο τίτλος του ενημερωτικού ιστότοπου gazeta.ru.

Σε μια από τις σπάνιες παραφωνίες, η εφημερίδα της αντιπολίτευσης "Νόβαγια Γκαζέτα" δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα της μια φωτογραφία από τη διαδήλωση του Σαββάτου στη Μόσχα, όπου περίπου 50.000 άνθρωποι έκαναν πορεία κατά της "προσάρτησης" της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας και εναντίον της πολιτικής του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

Κριμαία: Το 96,6% υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία

Εγκρίνεται η ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία