ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 24 συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης

Ιταλία: 24 συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης

Στη σύλληψη 24 ατόμων, με την κατηγορία ότι ήταν μέλη ή στήριζαν την κολομβιανής… καταγωγής μαφία «Ντρανγκέτα» που… ειδικεύεται στη διακίνηση κοκαΐνης, προχώρησε η ιταλική οικονομική αστυνομία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνή εμπορία ναρκωτικών καθώς, σύμφωνα με ιταλικά Μέσα, εμπλέκονται στη μεταφορά σκληρών ναρκωτικών από το Περού και τη Βολιβία στη Βραζιλία, όπου συσκευαζόταν και φορτωνόταν σε εμπορικά πλοία, τα οποία ακολούθως απέπλεαν με προορισμό το λιμάνι Τζόγια Τάουρο, στην Καλαβρία.

Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση δυο τόνων κοκαΐνης, ενώ για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, η ιταλική οικονομική αστυνομία συνεργάσθηκε με τις αστυνομικές αρχές άλλων δέκα ευρωπαϊκών χωρών. Μέρος των ναρκωτικών, όπως μετέδωσαν ιταλικά μεσημβρινά δελτία ειδήσεων, είχε προορισμό το Βέλγιο και λιμάνια των Κάτω Χωρών.

«Συνεργαστήκαμε ιδιαίτερα αποδοτικά με τους συναδέλφους των νοτιοαμερικανικών χωρών, αρχίζοντας από τη Βραζιλία, αλλά όσο και αν μπορεί να μοιάζει περίεργο, συναντήσαμε δυσκολίες στην ανταλλαγή στοιχείων με εισαγγελίες και αστυνομίες της Βόρειας Ευρώπης», σχολίασαν ιταλοί δικαστικοί που συμμετείχαν στις έρευνες.

Διαβάστε ακόμα:

Μαϊάμι: Aστυνομικός έφαγε αποδεικτικά στοιχεία! (video)

Mετά την Κόρινθο, βρήκαν ναρκωτικά και στον Ασπρόπυργο