ΚΟΣΜΟΣ

Χιλή: Πιέσεις διαδηλωτών στη Μπατσελέτ

Χιλή: Πιέσεις διαδηλωτών στη Μπατσελέτ

Να τηρήσει τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις, όπως είχε υποσχεθεί προτού αναλάβει την εξουσία, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, απαίτησαν από την Μισέλ Μπατσελέτ, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών στη Χιλή.

Η διαδήλωση στο κέντρο του Σαντιάγο, ήταν η πρώτη από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα πρόεδρος της χώρας. Εκτιμάται ότι περίπου 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτή, ακόμη και χωρίς τις ομάδες φοιτητών που δραστηριοποιούνταν στο παρελθόν.
Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι η πορεία αυτή ήταν μια προειδοποίηση προς την Μπατσελέτ και την πορεία που σκοπεύει να χαράξει στη χώρα.

«Δεν πρόκειται για μια διαμαρτυρία υπέρ ή κατά της Μπατσελέτ, είναι απλά μια προειδοποίηση για την πολιτική τάξη ώστε να γνωρίζουν πως οι πολίτες έχουν απαιτήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος μιας ομάδας υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.
Αίτημα των διαδηλωτών ήταν οι αλλαγές στο Σύνταγμα ώστε να αντικατασταθεί εκείνο που ίσχυε κατά τη 17ετή θητεία του πρώην προέδρου, Αουγκούστο Πινοτσέτ.
Η Μπατσελέτ έχει δηλώσει πως στόχος της είναι η αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας μέσω μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση και την περίθαλψη.

Διαβάστε ακόμα:

Βενεζουέλα: Ακόμα δύο νεκροί στις διαδηλώσεις κατά Μαδούρο