ΚΟΣΜΟΣ

Έγκριση για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ ζητά ο Τουρτσίνοφ

Έγκριση για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ ζητά ο Τουρτσίνοφ

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε την έγκριση του κοινοβουλίου της χώρας την Τετάρτη για σειρά στρατιωτικών ασκήσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μαζί με στρατιωτικές δυνάμεις χωρών - μελών του ΝΑΤΟ.


Οι ασκήσεις αναμένεται να φέρουν Αμερικανούς στρατιωτικούς σε απόσταση βολής από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες κατέχουν την ουκρανική επαρχία της Κριμαίας από τις αρχές Μαρτίου.

Ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ προχώρησε στη σχετική κίνηση, την ώρα που ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωνε από τηΜόσχα ότι και οι 193 ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία έχουν περάσει σε ρωσικά χέρια, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ουκρανία επιθυμεί δύο στάδια στρατιωτικών ασκήσεων για το καλοκαίρι με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, ενώ έχει ήδη προγραμματισμένες κοινές ασκήσεις με την Πολωνία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία.

Αντίστοιχες ασκήσεις έχουν προκαλέσει ενόχληση στη Μόσχα, στο παρελθόν, καθώς διεξάγονταν κοντά στις βάσεις του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Διαβάστε επίσης:

Στις Βρυξέλλες από χθες ο Ομπάμα για τη Σύνοδο ΕΕ - ΗΠΑ