ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγίες από τις ΗΠΑ για το αεροδρόμιο της Βαγδάτης

Οδηγίες από τις ΗΠΑ για το αεροδρόμιο της Βαγδάτης

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ προειδοποίησε τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου της Βαγδάτης από τις 8 Απριλίου, λόγω πληροφοριών που αφορούν μια "ειδική απειλή" στην ασφάλεια, καθώς εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν αργότερα το μήνα αυτόν.


Η πρεσβεία ανέφερε πως στο προσωπικό της πρεσβείας απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης "την περίοδο αυτή" και κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες σε όλο το Ιράκ να παραμείνουν σε επιφυλακή.

Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Αξιωματούχοι ασφαλείας περιμένουν περισσότερη βία στο Ιράκ στην πορεία προς τις εκλογές της 30ής Απριλίου, καθώς οι ομάδες των εξεγερμένων που έχουν αρχίσει να ανακτούν έδαφος επιδιώκουν να εκτροχιάσουν ή να επισκιάσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

"Συμβουλεύουμε τους πολίτες των ΗΠΑ να κρατούν χαμηλό προφίλ∙ να διαφοροποιήσουν τη μέρα, την ώρα και τη διαδρομή του ταξιδιού τους∙ και να είναι πολύ προσεκτικοί όταν οδηγούν, εισέρχονται σε ή εξέρχονται από οχήματα", αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν πως 592 Ιρακινοί σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης: Ιράκ: 15 στρατιώτες νεκροί από έκρηξη στη Βαγδάτη