ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Στο Ισλαμικό Κίνημα απεδόθη η επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό

Κίνα: Στο Ισλαμικό Κίνημα απεδόθη η επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό

Στο Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν (ETIM) απέδωσε την επίθεση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ουρούμτσι, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι, η αστυνομία της Κίνας.

Μέχρι τώρα οι αρχές της Κίνας είχαν ανακοινώσει ότι την επίθεση εξαπέλυσαν δύο εξτρεμιστές οι οποίοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι «συμμορίες με μαχαίρια χτύπησαν ανθρώπους» στην έξοδο του Νότιου Σιδηροδρομικού Σταθμού του Ουρούμτσι και ακολούθως πυροδότησαν εκρηκτικά.

Η κινεζική αστυνομία, πάντως, έχει συλλάβει επτά ανθρώπους που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση στην επαρχία Σιντζιάνγκ, όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι Ουιγούροι, από την οποία τραυματίστηκαν ακόμη 79 άτομα, όπως ανέφερε η εφημερίδα Global Times.

Πολλοί Ουιγούροι αποκαλούν την Σιντζιάνγκ Ανατολικό Τουρκεστάν, ενώ η κινεζική κυβέρνηση αποδίδει τα συχνά ξεσπάσματα βίας στην περιοχή σε ομάδες εξτρεμιστών που μάχονται για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

Μια ισλαμιστική οργάνωση, το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν (TIP), το οποίο η Κίνα θεωρεί ότι είναι ίδιο με το ETIM, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ανέφερε η υπηρεσία SITE που παρακολουθεί ισλαμιστικούς ιστότοπους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ έχουν συμπεριλάβει το ETIM στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Διαβάστε ακόμα:

Φλόριντα: Αλιγάτορας βοήθησε στη σύλληψη εγκληματία!

Αϊόβα: Δε φαντάζεστε τι βρήκε μέσα στο μπέργκερ της! (photo)

Λίβερπουλ: Ήθελε να μπει φυλακή για δωρεάν εκπαίδευση και δείτε τι έκανε! (photos)

Χαμένο Boeing: Το πρώτο βιβλίο με ανατρεπτική θεωρία για την εξαφάνισή του!