ΚΟΣΜΟΣ

Μειώνει τις εξαγωγές προς Ευρώπη - Τουρκία η Gazprom

Μειώνει τις εξαγωγές προς Ευρώπη - Τουρκία η Gazprom

Η ρωσική Gazprom σχεδιάζει να μειώσει στα 158,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και την Τουρκία το 2014, έναντι 161,5 δισ. κ.μ. το 2013, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.


Η Gazprom διευκρινίζει ότι η μέση τιμή του φυσικού αερίου για τους ευρωπαίους πελάτες της και την Τουρκία για το 2013 ήταν 387 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα.
Η Gazprom, η οποία καλύπτει περί το εν τρίτον των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την αποστολή 56,4 δισ. κυβ. μέτρων προς τις χώρες της Βαλτικής και χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών το 2014, από 59,4 δισ. κ.μ το 2013.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σεργκέι Κουπριγιάνοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Gazprom θα συνεχίσει σήμερα τις συνομιλίες με την Ουκρανία, κύρια χώρα διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, για τη διευθέτηση του ουκρανικού χρέους προς τη Μόσχα.

"Οι συνομιλίες διήρκεσαν πολύ χθες...υπάρχει μία κατανόηση για το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά-είναι πολύ σημαντικό", τόνισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι τώρα η Ουκρανία πρέπει να αποπληρώσει χρέη ύψους 1,45 δισεκατομμυρίου δολαρίων για παραδόσεις φυσικού αερίου τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2013.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Παράταση έδωσε η Gazprom στην Ουκρανία