ΚΟΣΜΟΣ

Με τον πρόεδρο της Τυνησίας συναντήθηκε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Με τον πρόεδρο της Τυνησίας συναντήθηκε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Συνάντηση είχαν ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος και ο πρόεδρος της Τυνησίας, Μόνσεφ ελ Μαρζούκι.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στην παρουσία των Ορθοδόξων στην Αφρική και ιδιαίτερα στην Τυνησία.

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε για την ευγένεια με την οποία φιλοξενούνται και προστατεύονται οι χριστιανοί στη χώρα, ενώ ο πρόεδρος τόνισε την ειρηνική διάθεση του τυνησιακού λαού για αρμονική συνύπαρξη όλων των θρησκειών στη χώρα.

Στο τέλος, ο πατριάρχης απένειμε την ανωτάτη τιμητική διάκριση του τάγματος του Λέοντος της Αλεξανδρείας στον Μόνσεφ ελ Μαρζούκι για την βοήθεια που παρέχεται από τη χώρα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς η πολύ τιμητική συνάντησή μας με τον Εξοχώτατο πρόεδρο της Τυνησιακής Δημοκρατίας κ. Μόνσεφ ελ Μαρζούκι και μέλη της φιλέργου αξίας κυβερνήσεως, στα πρόσωπα των οποίων διεγνώσαμε την προοπτική ευοδώσεως των προσπαθειών του τυνησιακού λαού για την δημιουργία ενός δημοκρατικού και σύγχρονου κράτους. Ο δρόμος για την αληθινή Δημοκρατία θα είναι μακρύς, αλλά είμεθα βέβαιοι ότι με υπομονή και την βοήθεια του Θεού η Τυνησία θα κερδίσει και ο λαός της θα αναδειχθεί νικητής στο τέλος», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πρόσθεσε: «Το λέγομεν με τη βεβαιότητα των ιστορικών μας διδαγμάτων από μια χώρα, που προσφάτως επίσης ταλανίστηκε από πολυποίκιλες κρίσεις των καιρών, αλλά που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι, από μια χώρα που εγέννησε και εδημιούργησε την Δημοκρατία, την χώρα του Περικλή, των Γραμμάτων και της Φιλοσοφίας. Την όμορφη και φίλη σας Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Ιταλός μαφιόζος: Διέπραξα πολλούς φόνους, δεν μπορώ να τους θυμάμαι όλους

Ρέντσι: Αντιτίθεται σε ένα πρόεδρο της Κομισιόν με την ίδια πολιτική