ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Σουμάχερ: Εταιρία ελικοπτέρων ύποπτη για την κλοπή του φακέλου του

Μ. Σουμάχερ: Εταιρία ελικοπτέρων ύποπτη για την κλοπή του φακέλου του

Σε μια ελβετική εταιρία ελικοπτέρων - από την οποία κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που χρησιμοποίησε άγνωστος για να επικοινωνήσει με διάφορα μέσα ενημέρωσης, προσπαθώντας να πουλήσει το ιστορικό του παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλας 1 έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ – επικεντρώνεται η έρευνα για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Μίχαελ Σουμάχερ.

Σύμφωνα με τη γαλλική τοπική εφημερίδα Dauphiné Libéré, από την εταιρεία αυτή που εδρεύει στο καντόνι της Ζυρίχης είχε ζητηθεί να αναλάβει τη μεταφορά του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή από την Γκρενόμπλ στη Λοζάνη. Για το λόγο αυτό είχε λάβει ένα αντίγραφο της ιατρικής έκθεσης που συντάχθηκε ακριβώς για το σκοπό αυτό.

Ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε από την πανεπιστημιακή κλινική της Γκρενόμπλ σε νοσοκομείο της Λοζάνης στις 16 Ιουνίου, προκειμένου να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία αποκατάστασης μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ενώ έκανε σκι, στις 29 Δεκεμβρίου 2013.

Οι εισαγγελικές αρχές της Γκρενόμπλ διευκρίνισαν ότι το βράδυ της Παρασκευής αποσύρθηκαν από την έρευνα για την υπόθεση, την οποία έχει αναλάβει πλέον η ελβετική δικαιοσύνη.

Η επωνυμία της εταιρείας, πάντως, δε δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά ούτε και το όνομα του ανθρώπου που επιχείρησε να πουλήσει το φάκελο σε γαλλικά, γερμανικά και ελβετικά μέσα ενημέρωσης. Ο φάκελος αυτός είναι επί της ουσίας η σύνθεση περίπου δέκα σελίδων, γραμμένων από το γιατρό που παρακολουθούσε το Σουμάχερ στην Γκρενόμπλ. Δεν πρόκειται για την επίσημη, τελική έκθεση του νοσοκομείου, αλλά ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα που μάλιστα παρέμεινε επί πολλές ώρες σε έναν κάδο απορριμμάτων του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε στα μέσα Ιουνίου από τη γερμανική εφημερίδα Bild, όταν δημοσιογράφοι της προσεγγίστηκαν από έναν άνθρωπο που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Καγκεμούσα», προφανώς από την ταινία του Ιάπωνα Ακίρα Κουροσάβα που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1980.

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι ενημέρωσαν την εκπρόσωπο του Σουμάχερ Ζαμπίνε Κεμ, αλλά και το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ που κατέθεσε μήνυση. Από την ημέρα εισαγωγής του Σουμάχερ το νοσοκομείο είχε λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για να προστατεύσει τον ίδιο και την οικογένειά του από απρόσκλητους «εισβολείς».

Ο 45χρονος Μίχαελ Σουμάχερ παρέμεινε επί πέντε μήνες στην Γκρενόμπλ μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαριμπέλ. Μεταφέρθηκε με απόλυτη μυστικότητα σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λοζάνη στις 16 Ιουνίου, αφού οι γιατροί τον ξύπνησαν από το τεχνητό κώμα.

Διαβάστε ακόμα:

Μεξικό: Τουλάχιστον 3 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό (videos)

Φιλιππίνες: Τεράστιος κροκόδειλος προκάλεσε χάος σε αυτοκινητόδρομο! (photos)

ΗΠΑ: Το πιο επικίνδυνο πάρκο αναψυχής ανοίγει ξανά! (video+photos)

Ρoή Ειδήσεων