ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τη Γάζα

Τους 100.000 κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από τις εστίες τους κάλεσε ο ισραηλινός στρατός, προειδοποιώντας έτσι για νέες αεροπορικές επιδρομές.

«Σχεδόν 100.000 άνθρωποι» έλαβαν μηνύματα για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ενώ κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα δήλωσαν ότι έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις και σύντομα γραπτά μηνύματα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Όχι βέβαια ότι είχαν ιδιαίτερες… ανησυχίες, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας βομβάρδισαν τα σπίτια αρκετών ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την υπόσχεσή του να εντείνει τις επιδρομές μετά την απόρριψη της εκεχειρίας από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα…

«Μια διπλωματική λύση θα ήταν καλύτερη, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδεχθήκαμε την αιγυπτιακή πρόταση εκεχειρίας. Ωστόσο η Χαμάς δεν μας άφησε άλλη επιλογή παρά να εντείνουμε την εκστρατεία μας εναντίον της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει έτσι για ένατη ημέρα σήμερα την επιχείρηση Protective Edge η οποία έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 204 Παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό...

Διαβάστε ακόμα:

Στο έλεος του Θεού η Λωρίδα της Γάζας (pics+video)