ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Κι-μουν και ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση στο σχολείο

Γάζα: Κι-μουν και ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση στο σχολείο

Τόσο ο Λευκός Οίκος, όσο και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, καταδίκασαν τον βομβαρδισμό του σχολείου των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα, από τον ισραηλινό στρατό.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν το βομβαρδισμό ενός σχολείου της Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για την Αρωγή στους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) στη Γάζα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό αθώων Παλαιστινίων –περιλαμβανομένων παιδιών– και εργαζομένων του ΟΗΕ» δήλωσε η Μπερναντέτ Μίχαν, η εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

«Ανησυχούμε βαθύτατα καθώς χιλιάδες εσωτερικά εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι που κλήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό να εγκαταλείψουν τις εστίες τους δεν είναι ασφαλείς στα καταφύγια που έχει εγκαταστήσει ο ΟΗΕ στη Γάζα», υπογράμμισε η ίδια.
Οι ΗΠΑ κατήγγειλαν επίσης εκείνους που κρύβουν όπλα μέσα στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή αντίκειται στην ουδετερότητα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Μουν από την πλευρά του, χαρακτήρισε «αδικαιολόγητο» τον βομβαρδισμό του σχολείου και ζήτησε να «αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Σήμερα (Τετάρτη) το πρωί ένα σχολείο του ΟΗΕ που φιλοξενεί χιλιάδες οικογένειες Παλαιστινίων υπέστη μια απαράδεκτη επίθεση. Είναι αδικαιολόγητη, οι υπεύθυνοι πρέπει να καθοριστούν και πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη» δήλωσε ο Μπαν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Σαν Χοσέ, στην Κόστα Ρίκα, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο μιας επίσημης επίσκεψης.

«Θέλω να διευκρινίσω ότι για την ακριβή θέση αυτού του δημοτικού σχολείου είχαν ενημερωθεί 17 φορές οι ισραηλινές στρατιωτικές αρχές, και δη την προηγούμενη νύχτα, μερικές ώρες πριν από αυτήν την επίθεση» προσέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ελβετία: Διαβουλεύσεις για την προστασία των αμάχων της Γάζας