ΚΟΣΜΟΣ

Στρατιωτική άσκηση Ρωσίας-Λευκορωσίας

Στρατιωτική άσκηση Ρωσίας-Λευκορωσίας

Στην περιοχή Πσκόφ της Ρωσίας, θα «προσγειωθούν» πάνω από 3.000 αλεξιπτωτιστές των Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσίας (Airbone Force) και της Λευκορωσίας , στα πλαίσια κοινής στρατιωτικής άσκησης των δύο χωρών.

Σκοπός της άσκησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια είναι η επίθεση και η καταστροφή προσομοίωσης βάσεων του εχθρού. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει τόσος μεγάλος αριθμός στρατευμάτων σε αερομεταφερόμενη επιχείρησης προσγείωσης σε άγνωστο έδαφος.

Στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 30 στρατιωτικά αεροσκάφη, όπως τα βομβαρδιστικά Su-34 καθώς και ελικόπτερα τύπου Ka-52, Mi-28, Mi-24 και Mi-8.

Και στο Καζακστάν

Στο μεταξύ περίπου 500 ρώσοι αλεξιπτωτιστές της Airbone Force θα μεταβούν στο Καζακστάν προκειμένου να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις της συμμαχίας των πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών, της οποίας ηγείται η Ρωσία. Οι ασκήσεις του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας (Collective Security Treaty Organization – CSTO) που ονομάστηκαν "Αλληλεπίδραση – 2014" (Interaction-2014) θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 22 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης

Αγορά ρωσικών ελικοπτέρων για το Αφγανιστάν από το Πεντάγωνο