ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε με τι αντικατέστησαν τους ταύρους στο ισπανικό έθιμο! (videos)

Δείτε με τι αντικατέστησαν τους ταύρους στο ισπανικό έθιμο! (videos)

Να αντικαταστήσουν τους ταύρους στο παραδοσιακό ισπανικό φεστιβάλ με μεγάλες μπάλες από πολυστυρένιο (αρωματικός υδρογονάνθρακας) αποφάσισαν οι κάτοικοι ενός χωριού, μετά τις διαμαρτυρίες των ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα των ζώων!

Όπως σε πολλές πόλεις και χωριά της Ισπανίας, έτσι και στο Mataelpino, τολμηροί ντόπιοι συνήθιζαν να τρέχουν στους δρόμους κυνηγημένοι από θυμωμένους και κυρίως βασανισμένους ταύρους, στο πλαίσιο του παραδοσιακού «bull run». Ούτε οι ταύροι, πόσο μάλλον όσοι έπαιρναν μέρος στο... κυνήγι, έβγαιναν κερδισμένοι από αυτό!

Και μπορεί οι ακτιβιστές να απαίτησαν από το δήμαρχο της πόλης να σταματήσει το έθιμο, ωστόσο οι υπάλληλοι του δήμου ξεδίπλωσαν μια νέα και σίγουρα πιο αναίμακτη ιδέα! Να αντικαταστήσουν τα ταλαιπωρημένα ζώα με μπάλες από πολυστυρένιο!

Το νέο φεστιβάλ προβλέπει έτσι την αποφυγή των γιγαντιαίων αρωματικών υδρογονανθράκων στην παλιά αρένα ταυρομαχιών της πόλης! Και μπορεί η αδρεναλίνη να μη φθάνει στα ύψη όπως όταν δύο σουβλερά κέρατα σε καταδιώκουν, ωστόσο πολλές από τις μπάλες ζυγίζουν μέχρι και 125 κιλά…

Τα τουριστικά έσοδα μάλιστα στο Mataelpino, κατά τη διάρκεια της γιορτής, έχουν αυξηθεί από την εποχή που χρησιμοποιούσαν ταύρους!

«Ήταν παράδοση, αλλά πλέον πεθαίνει. Οι άνθρωποι δε θέλουν να καταδιώκονται από φοβισμένα ζώα, τρέχοντας για να σωθούν. Επιπλέον πια δεν κινδυνεύουν και οι ταύροι», υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι...

Διαβάστε ακόμα:

Εντοπίστηκε ο 5χρονος με καρκίνο που είχε απαχθεί από τους γονείς του (βίντεο)