ΚΟΣΜΟΣ

Φόρος τιμής από την οικογένεια του δολοφονημένου δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ

Φόρος τιμής από την οικογένεια του δολοφονημένου δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ

Η οικογένεια του Αμερικανού Στίβεν Σότλοφ, που δολοφονήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, απέτισε φόρο τιμής σε έναν δημοσιογράφο που ξεχώριζε για την ευγένειά του και για την πρόθεσή του "να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν".


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο που μίλησε στους δημοσιογράφους μπροστά από την κατοικία της οικογένειας στο Μαϊάμι, ο 31χρονος ρεπόρτερ, λάτρης των χάμπουργκερ και του γκολφ, είχε αποφασίσει να εργασθεί σε εμπόλεμες ζώνες διότι "δεν μπορούσε να γυρίσει την πλάτη στα δεινά του κόσμου".

Ο Στίβεν Σότλοφ ήταν γοητευμένος από τον αραβικό κόσμο. Δεν είχε ψευδαισθήσεις, δεν ήθελε να γίνει Λόρενς της Αραβίας. Απλώς ήθελε να δώσει φωνή σε όσους δεν είχαν φωνή", είπε ο Μπαράκ Μπάρφι.

"Από τα αφανισμένα από τον πόλεμο παιδιά μέχρι τον σύρο υδραυλικό που διακινδυνεύει τη ζωή του διασχίζοντας τις γραμμές του καθεστώτος για να αγοράσει φάρμακα, οι ιστορίες τους ήταν οι ιστορίες του Στιβ".

"Τελικά θυσίασε τη ζωή του για να μεταφέρει τις ιστορίες τους στον κόσμο. Οπως όλοι εμείς, δεν ήταν παρά ένας άνθρωπος που προσπαθούσε να βρει το καλό μέσα σε έναν κόσμο του ερέβους", δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Στίβεν Σότλοφ απήχθη στις 4 Αυγούστου 2013 στο Χαλέπι, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, αλλά η απαγωγή του κρατήθηκε μυστική. Συνεργάσθηκε με το περιοδικό Time, με την εφημερίδα Christian Science Monitor, την επιθεώρηση Foreign Policy και πιο πρόσφατα με την εφημερίδα World Affairs.

"Παρά το βαρύ πρόγραμμά του, πάντα έβρισκε χρόνο να μιλήσει με τον πατέρα του μέσω Skype για την τελευταία παρτίδα γκολφ", είπε ο εκπρόσωπος της οικογένειας του δημοσιογράφου, ο πατέρας του οποίου βγήκε για λίγο από το σπίτι κρατώντας μία φωτογραφία του γιου του.

"Ο Στιβ είχε μία καλή ψυχή που θα λείψει από τον κόσμο, αλλά το πνεύμα του θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές μας. Αυτήν την εβδομάδα πενθούμε, αλλά θα βγούμε από αυτήν την δοκιμασία. Δεν θα αφήσουμε τους εχθρούς μας να μάς κρατήσουν ομήρους με το μοναδικό όπλο που διαθέτουν: τον φόβο", είπε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης: Το μωρό- τζιχαντιστής: Η εικόνα που «πάγωσε» το διαδίκτυο (pics)