ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Δεκάδες πολιτικοί φέρεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς

Βραζιλία: Δεκάδες πολιτικοί φέρεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς

Λίστα με ονόματα δεκάδων βουλευτών και τουλάχιστον ενός κυβερνήτη πολιτείας, οι οποίοι φέρονται να είναι αποδέκτες μίζας από τις συμβάσεις που υπέγραφε η κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobras έδωσε σε μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας ο έγκλειστος πρώην διευθυντής της επιχείρησης.

Η αποκάλυψη αυτού του σκανδάλου διαφθοράς στην Petroleo Brasileiro SA, όπως είναι η επίσημη ονομασία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βραζιλίας, απειλεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πονοκέφαλο για την πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ, ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Η εφημερίδα Estado de S. Paulo, στην online έκδοσή της ανέφερε ότι 32 βουλευτές κατονομάστηκαν από τον Πάολο Ρομπέρτο Κόστα, πρώην επικεφαλής των μονάδων διύλισης και προμήθειας της Petrobras, ο οποίος συνελήφθη στις 20 Μαρτίου μετά από αστυνομική έρευνα για ξέπλυμα χρήματος. Μια άλλη εφημερίδα η Folha de S. Paulo, μετέδωσε πάντως ότι ο Κόστα κατονόμασε 61 βουλευτές και γερουσιαστές ως αποδέκτες μίζας. Κανένα πάντως από τα δυο μέσα ενημέρωσης δεν έκανε γνωστά τα ονόματα των πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Η πρόεδρος Ρούσεφ έχει ήδη αντιμετωπίσει σκληρή κριτική για την οικονομική παρακμή της Petrobras, η οποία είναι σήμερα η πιο χρεωμένη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο και έχει απολέσει τουλάχιστον το μισό της αξίας της στην αγορά κατά τα τρία χρόνια της προεδρίας Ρούσεφ.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Άμεση απειλή για την Ευρώπη το Ισλαμικό Κράτος