ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστιο παιδικό πορνογραφικό υλικό είχε στην κατοχή του αρχιεπίσκοπος

Τεράστιο παιδικό πορνογραφικό υλικό είχε στην κατοχή του αρχιεπίσκοπος

Πάνω από 100.000 φωτογραφίες και βίντεο παιδοπορνογραφικού περιεχομένου είχε στον υπολογιστή του ο συλληφθείς Πολωνός αρχιεπίσκοπος Γιόσεφ Βεσολόφσκι, έγραψε σήμερα η ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.


Η εφημερίδα κάνει λόγο για «τρομακτικές εικόνες» τις οποίες ο Πολωνός διπλωματικός αντιπρόσωπος, «νούντσιος» του Βατικανού, είχε μεταφορτώσει τόσο σε υπολογιστή της καθολικής αντιπροσωπείας στον Άγιο Δομίνικο, όσο και στον προσωπικό του φορητό υπολογιστή.

Πολλά από τα απεικονιζόμενα παιδιά είναι κατά πληροφορίες είναι θύματά του, ακριβώς—ο νούντσιος φέρεται να πλήρωσε τα παιδιά αυτά για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά.

Ο Βεσολόφσκι παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό στην Αγία Έδρα με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και κατοχής παιδοπορνογραφικού υλικού. Όπως διαρρέει από το παπικό κρατίδιο «τα αδικήματα διεπράχθησαν σε συνέργεια με πρόσωπα τα στοιχεία των οποίων παραμένουν ακόμη άγνωστα».

Η δικαιοσύνη του Βατικανού προσπαθεί να εντοπίσει τους συνεργούς του 66χρονου αρχιεπισκόπου, στον οποίο έχει απαγορευθεί πλέον να ιερουργεί.
Το μόνο που έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα, είναι ότι κύριος συνεργός του και σημερινός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο πρώην διάκος του.

«Υπάρχει η υποψία ότι ο Γιόσεφ Βεσολόφσκι ήταν μέρος ενός διεθνούς δικτύου πολύ ευρύτερου από ό,τι προέκυψε έως τώρα», αναφέρει η Κοριέρε Ντελα Σέρα.

Οι έρευνες έχουν ήδη επεκταθεί στην Κόστα Ρίκα, στο Ουζμπεκιστάν και σε χώρες της Αφρικής όπου ο συγκεκριμένος υψηλόβαθμος καθολικός κληρικός είχε τοποθετηθεί ως διπλωματικός αντιπρόσωπος πριν μεταβεί στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Πάπας: Έπαυσε Επίσκοπο που συγκάλυψε σκάνδαλο με παιδεραστές