ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Σε ασφαλή χώρο ο σκύλος της Αμερικανίδας νοσοκόμας

Έμπολα: Σε ασφαλή χώρο ο σκύλος της Αμερικανίδας νοσοκόμας

Στο διαμέρισμα της Αμερικανίδας νοσοκόμας από το Ντάλας, που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα, εξακολουθεί να βρίσκεται ο σκύλος της, την ώρα που η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται στην απομόνωση σε τοπικό νοσοκομείο.

Το σκυλί ενός έτους, ράτσας King Charles Spaniel, αναμένεται μάλιστα να μεταφερθεί σε ένα μέρος όπου θα ελέγχεται η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε μια τοποθεσία για να φροντίσουμε το σκύλο, ένα μέρος που θα μπορούμε να τον ελέγχουμε σωστά», δήλωσε ο δρ. Ντέιβιντ Λάκι αρμόδιος για την υγεία της πολιτείας του Τέξας.

Μια ομάδα ειδικευμένη στη διαχείριση επικίνδυνων υλικών που απολύμανε το διαμέρισμα της νοσηλεύτριας έδωσε χθες Κυριακή (13/10) τροφή και νερό στο σκύλο, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι η Αμερικανίδα είναι περίπου 25 ετών. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η ομάδα άφησε επίσης ένα φως αναμμένο στο διαμέρισμα για το σκύλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκύλος της νοσοκόμας από την Ισπανία που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα θανατώθηκε εξαιτίας των φόβων ότι μπορεί να έχει προσβληθεί, εξαπλώνοντας την ασθένεια. Γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Βομβιστές αυτοκτονίας σκορπούν τον τρόμο στη Βαγδάτη

Ιαπωνία: Δεκάδες τραυματίες από τον τυφώνα που απειλεί το Τόκιο (vids+pics)

Ινδία: Δεκάδες νεκροί από τον τυφώνα - Φόβος για πλημμύρες (vids+pics)