Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη Συρία
Στη Συρία συνεχίζεται η αναταραχή...
Στη Συρία συνεχίζεται η αναταραχή σήμερα, με νέες διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται μετά την προσευχή.
Ένας διαδηλωτής έπεσε νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Χομς, όπως δήλωσε ένας ακτιβιστής που ήταν παρών.
«Υπήρξε ένας νεκρός στη Χομς όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν μία από τις διαδηλώσεις», δήλωσε ο ακτιβιστής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
«Ο νεκρός ονομάζεται Φουάντ Ραζάμπ, 40 ετών. Χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι», διευκρίνισε.
Πυροβολισμοί στον αέρα ακούστηκαν και στη Ντεράα, υποστηρίζουν ακτιβιστές.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα με αυτόματα όπλα στη Ντεράα για να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μετά την προσευχή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ακτιβιστής.
Παράλληλα, ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Αντνάν Μαχμούντ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο στρατός αποχώρησε από την πόλη Μπανιάς, στην οποία είχε εισβάλει το Σάββατο.
«Αφού βεβαιώθηκαν ότι αποκαταστάθηκε η ασφάλεια, οι μεραρχίες του στρατού έχουν αρχίσει να αποσύρονται σταδιακά από τη Μπανιάς και τα περίχωρα της», είπε ο υπουργός.
Επίσης «οι μεραρχίες του στρατού που είχαν αναπτυχθεί στη Ντεράα και την επαρχία έχουν ολοκληρώσει την αποχώρησή τους από αυτές τις περιοχές», επεσήμανε ο Μαχμούντ.
Στο τέλος υπογράμμισε ότι «η ζωή άρχισε να επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς σε όλες αυτές τις επαρχίες».