Νιγηρία: Έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων σε πολιτεία στα βόρεια της χώρας

Νιγηρία: Έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων σε πολιτεία στα βόρεια της χώρας

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ (22/10) σε σταθμό λεωφορείων, σε πόλη της πολιτείας Μπούτσι στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας όπου κατά το παρελθόν έχουν γίνει επιθέσεις από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

«Υπήρξε μια τεράστια έκρηξη στις 21:45 (23:45 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας). Αντιλαμβανόμαστε ότι προήλθε από το σταθμό των λεωφορείων», ανέφερε ο Μπαμπάλε Μούσα κάτοικος της πόλης Αζάρε της πολιτείας Μπαούτσι. «Το μέρος είναι εντελώς κατεστραμμένο» συμπλήρωσε.

Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν την περιοχή, ενώ άλλοι μάρτυρες ανέφεραν ότι υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες, αλλά ο αριθμός τους δεν έχει διευκρινιστεί.

Η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη αλλά η πολιτεία Μπούτσι είναι μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ.

Η νιγηριανή κυβέρνηση και ο στρατός μόλις την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσαν ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την Μπόκο Χαράμ για κατάπαυση του πυρός καθώς και για την απελευθέρωση των 219 κοριτσιών που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την απαγωγή τους από τους ισλαμιστές στις 14 Απριλίου στη βορειοανατολική Νιγηρία.