ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Απελάσεις Πολωνών διπλωματών για κατασκοπεία

Ρωσία: Απελάσεις Πολωνών διπλωματών για κατασκοπεία

Την απέλαση Πολωνών διπλωματών για «δραστηριότητες που δεν συνάδουν με τη διπλωματική τους ιδιότητα» ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι το μέτρο αποτελεί απάντηση στις απελάσεις -στα μέσα του Οκτωβρίου και τον Νοέμβριο- Ρώσων διπλωματών που κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία στην Πολωνία.

Την Κυριακή (16/11/2014) τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση της απέλασης του Λετονού πρώην βουλευτή Αλεξέι Χολοστόφ με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Το Σάββατο πηγή του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι συνεργάτις της γερμανικής πρεσβείας στη Μόσχα απελάθηκε σε ανταπόδοση της απέλασης Ρώσου διπλωμάτη του γενικού προξενείου στη Βόννη.

Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση διέρχονται τη σοβαρότερη κρίση τους από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

Η κλιμάκωση της έντασης ανησυχεί ιδιαίτερα τις χώρες που ανήκαν στο σοβιετικό μπλοκ και έχουν ενταχθεί στην Ατλαντική Συμμαχία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων