ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Παλαιστίνιος απαγχονίστηκε στο λεωφορείο του

Ισραήλ: Παλαιστίνιος απαγχονίστηκε στο λεωφορείο του

Απαγχονισμένος, μέσα στο λεωφορείο του στην Ιερουσαλήμ, βρέθηκε ένας 32χρονος Παλαιστίνιος, οδηγός στη γραμμή που εξυπηρετεί τη δυτική πλευρά της πόλης.

Οι συγγενείς του άτυχου άνδρα καταγγέλλουν εγκληματική ενέργεια, ωστόσο η ισραηλινή αστυνομία επικαλείται από την πλευρά της την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο θάνατος του Γιούσεφ αλ-Ραμούνι σημειώνεται την ίδια ώρα που ταραχές μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών συγκλονίζουν από την Ιερουσαλήμ μέχρι την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, προκαλώντας φόβους για γενικευμένη ανάφλεξη.

Η ένταση ωστόσο έχει περιοριστεί σε κάποιο βαθμό τις τελευταίες ημέρες.

Το άψυχο σώμα του Παλαιστίνιου, ο οποίος κατοικούσε στη συνοικία Αλ-Τουρ της κατεχόμενης και προσαρτημένης στο Ισραήλ Ανατολικής Ιερουσαλήμ, βρέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (16/11) να κρέμεται πάνω από τις σκάλες μέσα στο λεωφορείο, στο αμαξοστάσιο της βιομηχανικής ζώνης του Χαρ Χοτζβίμ, στη βόρεια πλευρά της Δυτικής Ιερουσαλήμ κοντά σε εβραϊκούς οικισμούς και παλαιστινιακές γειτονιές.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των εξετάσεων και της έρευνας, κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται για περιστατικό εγκληματικής ενέργειας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Λούμπα Σάμρι. «Κανένα σημάδι βίας δεν βρέθηκε στο πτώμα», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι θα γίνει αυτοψία στο ιατροδικαστικό κέντρο του Aμπού Καμπίρ.

Αυτή η εκδοχή των γεγονότων αμφισβητείται ωστόσο από τους συναδέλφους και την οικογένεια του οδηγού, σύμφωνα με τους οποίους, ο άνδρας σκοτώθηκε σε επίθεση που δέχθηκε από Ισραηλινούς.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη την οικογένειά του, ο οδηγός δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει και το σώμα του έφερε σημάδια βίας.

Ο αδελφός του, Λούι, δήλωσε μάλιστα στο Reuters ότι «είναι αδύνατον να αυτοκτόνησε ο αδελφός μου», που ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών και ζούσε ευτυχισμένος με τη γυναίκα του και την οικογένειά του.

«Στο πτώμα του υπήρχαν μώλωπες και σημάδια από δάκτυλα που έδειχναν ότι τον είχαν χτυπήσει. Στην πλάτη του υπήρχε επίσης ένας μώλωπας, σαν να είχε χτυπηθεί με σκληρό αντικείμενο», συμπλήρωσε.
«Είδαμε σημάδια βίας στο σώμα του», επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους συναδέλφους του. «Ήταν κρεμασμένος από τα σκαλιά μέσα στο λεωφορείο σε μέρος όπου είναι αδύνατο να κρεμαστεί κάποιος μόνος του», σημείωσε ο Μουατάσεμ Φάκεχ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το βράδυ της Κυριακής, ένας ακόμη Ισραηλινός στην Ιερουσαλήμ δέχθηκε επίθεση με κατσαβίδι στην πλάτη, την οποία η αστυνομία απέδωσε σε νεαρό Παλαιστίνιο που τράπηκε σε φυγή.

Σχετικές ειδήσεις