ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ θέλει την απόλυτη... υποταγή Γαλλίας και Ιταλίας

Η Μέρκελ θέλει την απόλυτη... υποταγή Γαλλίας και Ιταλίας

H Ανγκελα Μέρκελ έχει θέσει ως μεγάλο στόχο της την απόλυτη υποταγή του ευρωπαϊκού νότου στα γερμανικά σχέδια... προσαρμογής στην οικονομική πολιτική λιτότητας.

Και με κατηγορηματικό τρόπο, η Γερμανίδα καγκελάριος, ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της, ότι Ιταλία και Γαλλία θα πρέπει να επανεξετάσουν τους προϋπολογισμούς τους για το 2015, καθώς η κ. Μέρκελ... έκρινε ανεπαρκείς τις μεταρρυθμίσεις και σε αυτές τις δύο χώρες.

Είναι σαφές ότι μετά την Ελλάδα, που για τη Γερμανία, τη Μέρκελ και τους τροϊκανούς αποτελεί το μεγάλο πείραμα, τα... πλάνα υποταγής των χωρών του ευρωπαϊκού νότου θα επεκταθούν και στην Ιταλία και στη Γαλλία, ενώ αργά ή γρήγορα στο χορό των Γερμανών θα κληθεί να χορέψει και η Ισπανία.

Η Μέρκελ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καθορίσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο η Γαλλία και η Ιταλία πρέπει να παρουσιάσουν επιπλέον μέτρα. «Αυτό είναι δικαιολογημένο διότι οι δύο χώρες βρίσκονται ουσιαστικά σε μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων», τόνισε η Μέρκελ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Welt και συνέχισε, στέλνοντας το μήνυμα της υποταγής και προς τις δύο αυτές χώρες: «Όμως η Επιτροπή είπε επίσης ξεκάθαρα ότι οι προτάσεις που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι δεν είναι επαρκείς. Κάτι με το οποίο συμφωνώ».

Πλέον, αυτό που απομένει είναι οι αντιδράσεις από Γαλλία και Ιταλία που έχουν μπει για τα καλά σε καθεστώς εκτεταμένου ελέγχου. Οι προϋπολογισμοί τους θα εξεταστούν την ¨Ανοιξη του 2015 και μέχρι τότε θα λάβουν μια σιωπηρή παράταση ώστε να εφαρμόσουν επιπλέον μέτρα, ώστε να συμμορφωθούν με τις «διαταγές» της κ. Μέρκελ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με σοβαρότατες κυρώσεις.

Σχετικές ειδήσεις