ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στους οκτώ οι νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Φιλαδέλφεια

ΗΠΑ: Στους οκτώ οι νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Φιλαδέλφεια

Όπως ενημέρωσε πριν από λίγο αξιωματούχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φιλαδέλφειας, ο απολογισμός των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Φιλαδέλφεια, αυξήθηκε.

Το πτώμα ενός ανθρώπου, του όγδοου συνολικά, εντοπίστηκε μέσα στα συντρίμμια της μοιραίας αμαξοστοιχίας στη Φιλαδέλφεια, σχεδόν τριάντα έξι ώρες μετά το δυστύχημα.

Η σορός δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί. Από τους νεκρούς του δυστυχήματος, μόνο οι έξι έχουν αναγνωριστεί από τις αρχές, την οικογένεια ή το φιλικό περιβάλλον τους.

Οι αρχές θεωρούν πως έχουν ολοκληρώσει την καταμέτρηση με τη λίστα των επιβατών και πως επρόκειτο για 243 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα.

Το τρένο, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον και είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη, κινείτο με ταχύτητα μεγαλύτερη των 171 χλμ. την ώρα, δύο φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, σε μία στροφή, όταν ο μηχανοδηγός πάτησε απότομα τα φρένα, ανέφερε το Εθνικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών (NTSB).

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή "Good Morning America", ο δικηγόρος του Μπόστιαν, Ρόμπερτ Γκογκίν, είπε πως ο πελάτης του δεν έχει καμία ανάμνηση από το δυστύχημα και "καμία εξήγηση" για το τι συνέβη.

«Θυμάται να φθάνει στη στροφή, θυμάται να προσπαθεί να μειώσει ταχύτητα, αλλά μετά εκσφενδονίστηκε όπως όλοι οι άλλοι επιβάτες του τρένου», είπε ο Γκογκίν.

Ο Μποστιάν δεν θυμάται να χρησιμοποίησε τα φρένα έκτακτης ανάγκης, είπε ο δικηγόρος. «Ταράχθηκε πολύ όταν έμαθε για την καταστροφή», είπε.

Ο Μποστιάν υπέστη εγκεφαλική διάσειση και τραύμα στο κεφάλι, είπε ο Γκογκίν. «Πιστεύω πως εξαιτίας της διάσεισης, δεν έχει απολύτως καμία ανάμνηση του γεγονότος», είπε ο Γκογκίν. «Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρις ότου η μνήμη του επανέλθει ή [μέχρις ότου] άλλα γεγονότα εξακριβωθούν από τη NTSB».

Ο Μποστιάν έλαβε ιατρική φροντίδα στο Ιατρικό Κέντρο Αϊνστάιν και επέστρεψε σπίτι του, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Συνεργάζεται με τις αρχές, δήλωσε ο δικηγόρος.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικανός Τζον Μπένερ διέψευσε σήμερα τους ισχυρισμούς ορισμένων Δημοκρατικών ότι οι περικοπές στον προϋπολογισμό ευθύνονται εν μέρει για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Φιλαδέλφεια και υποστήριξε ότι τα προγράμματα ασφάλειας της Amtrak έχουν επαρκή χρηματοδότηση.

"Προφανώς, το θέμα δεν είναι η χρηματοδότηση", είπε ο Μπένερ μιλώντας σε δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για τις διαμαρτυρίες που έχουν εκφράσει οι Δημοκρατικοί για τις περικοπές στον προϋπολογισμό της Amtrak.

"Το τρένο έτρεχε με ταχύτητα διπλάσια από το επιτρεπόμενο όριο. Υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση, δεν έχουν γίνει περικοπές στον τομέα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων και η Βουλή πέρασε στις αρχές της άνοιξης έναν νόμο με τον οποίο εγκρίνονται όλα αυτά τα προγράμματα (ασφαλείας)", συνέχισε.

Σχετικές ειδήσεις