ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Τους 38 έφτασαν οι νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

Ινδονησία: Τους 38 έφτασαν οι νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

Τους 38 έφτασαν οι νεκροί από τη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Hercules C-130 σε κατοικημένη περιοχή, πάνω σε ένα ξενοδοχείο και σε σπίτια στην πόλη Μεντάν της βόρειας Σουμάτρας. Σύμφωνα, δε, με τον επικεφαλής του ινδονησιακού στρατού, οι επιβαίνοντες ήταν τουλάχιστον 113.

Σύμφωνα με το BBC, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη πάνω σε δύο σπίτια και σε ένα αυτοκίνητο και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Φουάντ Μπασία δήλωσε ότι το πλήρωμα ήταν 12μελές, περιλαμβανομένου του πιλότου. Έχουν ήδη βρεθεί τα πτώματα πέντε μελών του πληρώματος.

Ακόμη δεν είναι σαφές πόσα είναι τα θύματα στο έδαφος και πόσα επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Το αεροπλάνο βρισκόταν καθ' οδόν προς τα απομακρυσμένα νησιά Νατούνα κι είχε απογειωθεί από αεροπορική βάση στο Μεντάν. Συνετρίβη δύο λεπτά λεπτά μετά την απογείωσή του, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστό ότι ο πιλότος είχε ζητήσει να επιστρέψει στην αεροπορική βάση εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με ανταποκριτές, αυτή είναι η δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία που αεροπλάνο συντρίβεται σε συνοικία της Μεντάν.

Τον Σεπτέμβριο 2005, ένα Boeing 737 κατέπεσε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Πολόνια της Μεντάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 143 άνθρωποι, οι 30 από αυτούς στο έδαφος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων