ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Χιλιάδες σύροι πρόσφυγες αναμένονται στη χώρα

HΠΑ: Χιλιάδες σύροι πρόσφυγες αναμένονται στη χώρα

Τέσσερα εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους από το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Η αμερικανική διπλωματία αναμένει το 2016 περί τους 5.000-8.000 στη χώρα ενώ ήδη εξετάζονται φάκελοι 15.000 προσφύγων.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, διευκρίνισε ότι εξετάζονται οι φάκελοι 15.000 σύρων προσφύγων που αναφέρονται από την Ύπατη Αρμοστεία. Τα τελευταία στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τον Δεκέμβριο, ήταν 9.000 πρόσφυγες που παραπέμπονταν από την Ύπατη Αρμοστεία για να γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας Αντόνιο Γκουτέρες είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία είχε υπερβεί τα τέσσερα εκατομμύρια, με τους περισσότερους να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και να ονειρεύονται να μεταναστεύουν στην Ευρώπη, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα επιστροφής στην πατρίδα τους που μαστίζεται τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των προσφύγων από τη Συρία βρίσκεται στην Τουρκία και τον Λίβανο. Η UNHCR εκτιμά ότι στα τέλη του έτους συνολικά 4,27 εκατομμύρια Σύροι θα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους.

Σχετικές ειδήσεις