ΚΟΣΜΟΣ

Ο συριακός στρατός προωθήθηκε νότια του Χαλεπίου

Ο συριακός στρατός προωθήθηκε νότια του Χαλεπίου

Σύριοι στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από ιρανούς μαχητές και τη Χεζμπολάχ, προώθησαν σήμερα τις θέσεις τους στο πλαίσιο της επίθεσης για την επανάκτηση εδάφους γύρω από την πόλη Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, από τους εξεγερμένους και τους τζιχαντιστές, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως ο στρατός και οι σύμμαχοί του ανακατέλαβαν τρία χωριά εν μέσω σφοδρών μαχών κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 ισλαμιστές μαχητές και οκτώ στρατιώτες του συριακού στρατού ή των συμμάχων του.

Οι στρατιώτες προσπαθούν επίσης να προωθηθούν ανατολικά του Χαλεπίου προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουέιρες, με σκοπό να σπάσουν την πολιορκία της βάσης από το Ισλαμικό Κράτος και άλλους εξεγερμένους, ανέφερε το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία.

Το τηλεοπτικό κανάλι της Χεζμπολάχ Αλ-Μανάρ μετέδωσε πως ο στρατός κατέλαβε το χωριό Χουουαΐτζα, στον δρόμο προς το Κουέιρες. Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως ο στρατός προελαύνει προς τη Χουουαΐτζα, ένα από τα πολλά χωριά όπου οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται.

Ο στρατός και οι σύμμαχοί του πολεμούν επίσης για να ανακαταλάβουν τμήματα των βόρειων επαρχιών Χάμα, Ιντλίμπ και Λαττάκεια που κατελήφθησαν από τους αντάρτες τους τελευταίους μήνες, καθώς και περιοχές υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων που βρίσκονται βόρεια της πόλης Χομς, γύρω από την πρωτεύουσα Δαμασκό και στη νότια επαρχία Ντεράα κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Το Παρατηρητήριο κατέγραψε μάχες γύρω από την πόλη Ταλμπισέχ, μέρος τού υπό τον έλεγχο των ανταρτών θύλακα βόρεια της πόλης Χομς που υφίσταται πυκνούς βομβαρδισμούς ρωσικών μαχητικών τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μια χερσαία επίθεση του στρατού και των συμμαχικών του πολιτοφυλακών.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως τουλάχιστον 72 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 31 γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες κατά την επίθεση στη Χομς.