ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές απειλούν Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη και Μόσχα (video)

Οι τζιχαντιστές απειλούν Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη και Μόσχα (video)

Σε νέο τους βίντεο οι τζιχαντιστές απειλούν τη Δύση λέγοντας ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ήταν μόνο η αρχή.

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση πλάνων με τον αποκεφαλισμό ενός Ρώσου ομήρου από ρώσο τζιχαντιστή, το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο που φέρει τίτλο «Από την Μπάρκα στο Παρίσι». Σε αυτό, δύο άνδρες, έχοντας καλυμμένο το κεφάλι τους, κρατούν Καλάσνικοφ και απειλούν την Δύση, λέγοντας πως μετά το Παρίσι θα ακολουθήσουν η Ουάσινγκτον, η Νέα Υόρκη και η Μόσχα.

Ο ένας από τους δυο τζιχαντιστές κοιτά την κάμερα και λέει στα αγγλικά «όσοι δεν πιστεύουν ή κοιμούνται» θα δουν τις ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους, αναφερόμενος στο μακελειό στη Γαλλία.

Η παραβίαση των κρατών τιμωρείται και αποτελεί αμαρτία, λέει ο οπλισμένος άνδρας με στολή παραλλαγής.

«Όλοι οι σταυροφόροι υποστηρίζετε ότι θέλετε να πολεμήσετε το ΙΚ ενώ αποτυγχάνετε να προστατεύσετε τα κράτη σας. Πώς θα μας εξοντώσετε; Η Γαλλία βγάζει τον στρατό στους δρόμους του Παρισιού αλλά δε θα ωφελήσει. Εμείς θα επιστρέψουμε όταν δεν το περιμένουν. Ο Αλλάχ θα πάρει εκδίκηση. Το αίμα θα κυλήσει. Το Παρίσι ήταν μόνο η αρχή. Αύριο θα είναι η σειρά της Ουάσινγκτον, της Νέας Υόρκης και της Μόσχας. Ρώσοι, μη νομίζετε ότι σας έχουμε ξεχάσει. Η ώρα σας έρχεται. Σας συμβουλεύω να κρατήσετε μακριά τα χέρια σας από εμάς. Διαφορετικά δε θα είστε ασφαλείς από τα όπλα μας, τις σφαίρες μας, τις εκρήξεις μας. Θα έρθουμε σε εσάς. Εσείς θέλετε την ασφάλειά σας τότε να πάρετε μακριά τα χέρια σας από εμάς. Μόνο έτσι θα μπορείτε να εξασφαλίσετε την ασφάλειά σας», λέει ο ένοπλος.

Σχετικές ειδήσεις