Απελαύνουν τους ακτιβιστές οι Ισραηλινοί

Με χούλιγκαν παρομοίωσε τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που προτίθενται να συγκεντρωθούν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, ο Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς...

Με χούλιγκαν παρομοίωσε τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που προτίθενται να συγκεντρωθούν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, ο Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ.

Ο Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς ο οποίος έχει αποστολή από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να διαλύσει τη συγκέντρωση, τόνισε: «Αυτοί οι χούλιγκαν που προσπαθούν να παραβιάσουν τους νόμους μας δεν θα επιτραπεί να μπουν στη χώρα και θα απελαθούν αμέσως στις πατρίδες τους».

Τα ισραηλινά Μ.Μ.Ε. αναφέρουν πως τα αεροσκάφη που θα προσγειωθούν την Παρασκευή στο Μπεν Γκουριόν από την Ευρώπη, θα κατευθυνθούν σε ένα τερματικό σταθμό προκειμένου οι επιβάτες να υποβληθούν σε εξονυχιστικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τους οργανωτές της πρωτότυπης αυτής διαμαρτυρίας, περίπου 300 Γάλλοι και πολλοί ακτιβιστές από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Αμερική και τη Ιταλία θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση που ονομάζεται «Καλωσήρθατε στην Παλαιστίνη».