ΚΟΣΜΟΣ

Κινηματογραφική ληστεία σε κοσμηματοπωλείο του Παρισιού με λεία 1.000.000 ευρώ!

Κινηματογραφική ληστεία σε κοσμηματοπωλείο του Παρισιού με λεία 1.000.000 ευρώ!

Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Παρισιού. Δεν έχει διευκρινιστεί πάντως επίσημα το ύψος του ποσού που έκλεψε ο άγνωστος ένοπλος.

Ένας οπλισμένος άνδρας, 40 ετών, εισέβαλε σε κατάστημα του γνωστού οίκου κοσμημάτων Chopard στη Rue du Faubourg Saint-Honore στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, λίγα μόλις μέτρα από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο ληστής, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, απείλησε τους υπαλλήλους και τελικά κατάφερε να αφαιρέσει κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, ωστόσο η αστυνομία επισημαίνει ότι προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί το ποσό.

«Χρειάζεται κάποια αυτοπεποίθηση και θράσος για να επιχειρήσει και να επιτύχει κάποιος ένα τέτοιο πλήγμα αυτή τη στιγμή, σε μια περίοδο που οι ληστείες έχουν μειωθεί επειδή έχουν πολλαπλασιασθεί οι περιπολίες της αστυνομίας και των στρατιωτικών», ανέφεραν οι αρχές.

Η εγκληματικότητα, κλοπές, επιθέσεις και διαρρήξεις, μειώθηκε περίπου 16% μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ιδιαίτερα στην περιοχή του Παρισιού (-22%), σύμφωνα με τον επίσημο μηνιαίο απολογισμό για την εγκληματικότητα που ανακοινώθηκε πριν από μόλις μια εβδομάδα.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Σχετικές ειδήσεις