ΚΟΣΜΟΣ

Tοξικομανής επιτέθηκε με σύριγγα σε Αφγανό υπουργό

Tοξικομανής επιτέθηκε με σύριγγα σε Αφγανό υπουργό

Το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για έναν ηρωινομανή άνδρα ο οποίος «εκμεταλλεύτηκε το σκοτάδι για να επιτεθεί στον υπουργό με μια σύριγγα»

Ο υπουργός Υγείας του Αφγανιστάν, Φεροζουντίν Φερόζ, δέχτηκε επίθεση με σύρριγα από έναν τοξικομανή ενώ επέβλεπε μια επιχείρηση για την απομάκρυνση ναρκομανών από την περιοχή όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται, στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Ο υπουργός «είναι καλά, δεν προσβλήθηκε από τον ιό HIV και συνεχίζει τη δουλειά του», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ Ισμαήλ Καβούσι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου.

Ο υπουργός επέβλεπε μια επιχείρηση για την απομάκρυνση τοξικομανών από μια γέφυρα της Καμπούλ όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται για να παίρνουν τη δόση τους. Οι ασθενείς οδηγήθηκαν κατόπιν στο Στρατόπεδο Φοίνιξ, μια πρώην αμερικανική βάση, για να υποβληθούν σε αποτοξίνωση.

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα την ταυτότητα του δράστη, ούτε διευκρίνισαν αν πάσχει από κάποια ασθένεια. Το υπουργείο όμως επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για έναν ηρωινομανή άνδρα ο οποίος «εκμεταλλεύτηκε το σκοτάδι για να επιτεθεί στον υπουργό με μια σύριγγα».

«Ευτυχώς, ο υπουργός φορούσε ένα χοντρό παλτό και δεν γρατζουνίστηκε», εξήγησε ο Καβούσι.