ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν «ταπεινώνει» το Ισραήλ

Ο Ερντογάν «ταπεινώνει» το Ισραήλ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν κατηγόρησε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν επιθυμεί...

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν κατηγόρησε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

«Ο Ερντογάν έκλεισε την πόρτα σε ένα διακανονισμό με το Ισραήλ. Δε θέλει ούτε διακανονισμό ούτε εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ», τόνισε ο Λίμπερμαν στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

«Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μας ταπεινώνει και να υπονομεύει τις θέσεις μας σε διεθνές επίπεδο. Είναι κρίμα, γιατί το συμφέρον των Τούρκων όπως και το δικό μας είναι η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων», υπογράμμισε ο Ισραηλινός υπουργός.

Ο Λίμπερμαν αναφερόταν σε πρόσφατη ομιλία του Ερντογάν στην οποία απαιτούσε να άρει το Ισραήλ το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, να ζητήσει συγνώμη για την επίθεση τον Μάιο του 2010 στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά και να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των εννέα τούρκων επιβατών που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτή.