ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ντίσελντορφ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ντίσελντορφ

Η γερμανική αστυνομία άσκησε ελέγχους σε εκατοντάδες άτομα βορειοαφρικανικής καταγωγής στο Ντίσελντορφ, αναζητώντας υπόπτους για μικροκλοπές και διακίνηση ναρκωτικών. 

Στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης χθες το βράδυ στο Ντίσελντορφ έγιναν έλεγχοι σε δεκαοκτώ σημεία γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Η περιοχή θεωρείται καταφύγιο υπόπτων κυρίως από τη Βόρεια Αφρική, γι' αυτό και έχει ονομαστεί «συνοικία Μάγκρεμπ».

Γύρω στους 300 αστυνομικούς διεξήγαγαν έρευνες σε καφετέριες, καζίνο και μπαρ, όπου σύμφωνα με την αστυνομία «συναντιούνται κατά καιρούς ύποπτα για μικροκλοπές και διακίνηση ναρκωτικών άτομα». Με την υποστήριξη των τοπικών αρχών και της ομοσπονδιακής αστυνομίας ελέγχθηκαν συνολικά 294 άτομα. Ήταν κυρίως άνδρες βορειοαφρικανικής καταγωγής.

Για τους 38 από τους 40 συνολικά συλληφθέντες υπάρχει η υποψία παράνομης διαμονής στη χώρα. Ένας από αυτούς είχε ήδη εκδοθεί για απέλαση, ενώ ένας άλλος συνελήφθη ως κλεπταποδόχος. Μέχρι τώρα έχουν απαγγελθεί επτά κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί κατοχής ναρκωτικών ουσιών και μία κατηγορία για κλοπή, απάτη και παράνομη οπλοκατοχή. Βρέθηκαν επίσης έξι κλεμμένα κινητά τηλέφωνα.

Μια επιχείρηση προετοιμασμένη από καιρό

Η επιχείρηση είχε προγραμματιστεί ήδη από τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την αστυνομία του Ντίσελντορφ. Μέχρι σήμερα οι αρχές συνέλεγαν πληροφορίες «για τις δομές του εγκλήματος, τις συνήθειες των υπόπτων, τους τόπους διαμονής και τις χώρες προέλευσής τους» εξήγησε ο διοικητής της επιχείρησης Φρανκ Κουμπίτσκι. Όπως και η Κολωνία, το γειτονικό Ντίσελντορφ έχει εδώ και καιρό προβλήματα με παρανόμους από τη Βόρεια Αφρική.

Αλλά και η αστυνομία της Κολωνίας έχει σημειώσει εδώ και καιρό έναν αυξανόμενο αριθμό μικροκλοπών, για τις οποίες ευθύνονται άτομα από τη Βόρεια Αφρική. Βορειοαφρικανοί θεωρούνται επίσης κάποιοι από τους δράστες των μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 670 σχετικές μηνύσεις.

Πηγή: DW