ΚΟΣΜΟΣ

Αγωγή για μεταξοτυπία του Γουόρχολ

Αγωγή για μεταξοτυπία του Γουόρχολ
Μια μεταξοτυπία του Άντι Γουόρχολ που απεικονίζει τη Φάρα Φόσετ έχει γίνει αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ του πανεπιστημίου του Τέξας...

Μια μεταξοτυπία του Άντι Γουόρχολ που απεικονίζει τη Φάρα Φόσετ έχει γίνει αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ του πανεπιστημίου του Τέξας και του ηθοποιού Ράιαν Ο’ Νιλ, συντρόφου της Φόσετ.

Ο Αμερικανός ηθοποιός χαρακτήρισε «γελοία» την αγωγή που κατέθεσε το πανεπιστήμιο, το οποίο υποστηρίζει ότι η μεταξοτυπία η οποία φιλοτεχνήθηκε 1980, του είχε κληροδοτηθεί από την ίδια τη Φόσετ. Η ηθοποιός πέθανε τον Ιούνιο του 2009 σε ηλικία 62 ετών.

Το πανεπιστήμιο κατέθεσε αγωγή κατά του ηθοποιού την περασμένη Παρασκευή στο Λος Άντζελες ζητώντας τη μεταφορά του έργου στο Όστιν και αποζημίωση ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό αντίστοιχο της αξίας του έργου.

«Η αγωγή αυτή είναι γελοία. Το πανεπιστήμιο γνωρίζει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο ότι ο Ράιαν έχει στην κατοχή του τον πίνακα», δήλωσε εκπρόσωπος του 70χρονου ηθοποιού.

«Η φιλία του Ράιαν Ο’ Νιλ και του Άντι Γουόρχολ άρχισε 10 χρόνια πριν από τη γνωριμία με τη Φόσετ. Όταν ο Ράιαν σύστησε τον Άντι στη Φάρα, ο Γουόρχολ αποφάσισε να ετοιμάσει δύο πορτρέτα της, το ένα για να το δώσει στη Φόσετ και το άλλο στον Ο’ Νιλ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει ήδη τον έναν από τους πίνακες αυτούς. Ο πίνακας που έχει ο Ράιαν Ο' Νιλ είναι κρεμασμένος στο υπνοδωμάτιό του, όπως φάνηκε πρόσφατα σε αμερικανικό ριάλιτι όπου εμφανίζεται με την κόρη του Τατούμ.