Διαψεύδει η Μπανόν τα περί πιέσεων

Διέψευσε η Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, Τριστάν Μπανόν ότι δέχθηκε πιέσεις ...

Διέψευσε η Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, Τριστάν Μπανόν ότι δέχθηκε πιέσεις για να καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, τον οποίο κατηγορεί για απόπειρα βιασμού το 2003.

Η 32χρονη Μπανόν κατέθεσε μήνυση την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι η απόπειρα βιασμού έγινε όταν πήγε σε διαμέρισμα του Παρισιού να πάρει συνέντευξη από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Ερωτήματα προκαλεί στους Γάλλους η απόφασή της να κινηθεί δικαστικά 8 χρόνια μετά εναντίον του ανθρώπου, ο οποίος ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012 μέχρι που συνελήφθη το Μάιο στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να βιάσει μία καμαριέρα.

Ο Στρος Καν αρνείται τις κατηγορίες για την υπόθεση στη Νέα Υόρκη και κατέθεσε μήνυση στη Γαλλία για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της Μπανόν.

Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη μήνυση που κατέθεσε, η Μπανόν αρνήθηκε ότι υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την κίνησή της και διέψευσε ότι επιχειρεί να κερδίσει την προσοχή του κόσμου με αυτό τον τρόπο.

Τη Δευτέρα η Μπανόν κατέθεσε στη γαλλική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας των καταγγελιών της, ενώ χθες Τετάρτη κατέθεσε και η μητέρα της, Αν Μανσουρέ, εκλεγμένη Σοσιαλίστρια στο διαμέρισμα της Ερ.