ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μαροκινός που συνελήφθη στη Γερμανία δεν συνδέεται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ο Μαροκινός που συνελήφθη στη Γερμανία δεν συνδέεται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Η έρευνα των βελγικών αρχών για τον Μαροκινό και τις διασυνδέσεις του έδειξε ότι επρόκειτο απλώς για σύμπτωση

Ένας Μαροκινός που είχε αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία και συνελήφθη ως ύποπτος για τρομοκρατία δεν συνδέεται με τους δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στο Βέλγιο, μετέδωσαν οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί rbb και SWR.

Οι εισαγγελικές αρχές του Γκίσεν εξέταζαν το κινητό τηλέφωνο του 28χρονου ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη (24/03) στα βόρεια της Φραγκφούρτης, κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όταν διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστά έγγραφα ταυτότητας. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε λάβει μηνύματα από κάποιον «Χαλίντ Ελ Μπακραουί», το όνομα δηλαδή του ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας.

Επικαλούμενα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η έρευνα των βελγικών αρχών για τον Μαροκινό και τις διασυνδέσεις του έδειξε ότι επρόκειτο απλώς για σύμπτωση: το όνομα ενός φίλου του είναι παρόμοιο με εκείνο του Μπακραουί.

Λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη στον σταθμό του μετρό στο Μαλμπέκ έλαβε επίσης ένα μήνυμα με τη λέξη «fin» που στα γαλλικά σημαίνει «τέλος». Ωστόσο οι υπηρεσίες ασφαλείας θεωρούν ότι πρόκειται απλώς για τη μεταγραφή, στο λατινικό αλφάβητο, της αραβικής λέξεις που σημαίνει «πού».

Η εισαγγελία του Γκίσεν δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση αυτή.

Σχετικές ειδήσεις