ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη Συρία

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη Συρία
Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας όταν άρματα μάχης επιτέθηκαν σε συνοικίες στην πόλη Χομς της Συρίας στη διάρκεια...

Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας όταν άρματα μάχης επιτέθηκαν σε συνοικίες στην πόλη Χομς της Συρίας στη διάρκεια επιχειρήσεων του στρατού για την καταστολή των διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είπαν κάτοικοι σήμερα.

Η Χομς έχει καταστεί το επίκεντρο των επιχειρήσεων των ένοπλων δυνάμεων με στόχο να συντριβεί το κίνημα εναντίον του Άσαντ και να σταματήσουν οι διαδηλώσεις εναντίον του αυταρχικού καθεστώτος του που διαρκούν τέσσερις μήνες.

Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε τουλάχιστον 38 τον αριθμό των αμάχων οι οποίοι σκοτώθηκαν στις κλιμακούμενες επιθέσεις σε κεντρικές συνοικίες της πόλης αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με κατοίκους της Χομς και ακτιβιστές.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πόλεων σε όλη τη Συρία μετά τις προσευχές της Παρασκευής, σύμφωνα με αυτόπτες και ακτιβιστές, διαδηλώνοντας εναντίον του καθεστώτος και εναντίον της δράσης του στρατού.