ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ομπάμα «πίσω» από τις κάμερες

Οι Ομπάμα «πίσω» από τις κάμερες
Το τελευταίο διάστημα οι στιγμές χαλάρωσης για τους ένοικους του Λευκού Οίκου σπανίζουν, καθώς το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει οι συζητήσεις...

Το τελευταίο διάστημα οι στιγμές χαλάρωσης για τους ένοικους του Λευκού Οίκου σπανίζουν, καθώς το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει οι συζητήσεις με τους Ρεπουμπλικάνους για το χρέος των ΗΠΑ δεν έχει ξεπεραστεί και το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών πλησιάζει επικίνδυνα.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα ανάμεσα στα αυστηρά τους καθήκοντα δεν χάνουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους. Κάποιες από αυτές τις «ευαίσθητες» στιγμές απαθανάτισε ο φωτογραφικό φακός και ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε στη συλλογή «πίσω από τις κάμερες».

Στις 7 Ιουλίου το προεδρικό ζεύγος περνά οικογενειακές στιγμές με τις δυο κόρες του, Sasha και Malia, παρακολουθώντας τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλου ποδοσφαίρου γυναικών. Ο τελικός ήταν μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Η πρώτη κυρία αστειεύεται με παιδιά στο αμερικανικό προξενείο στο Κέιπ Τάουν, κατά την επίσκεψή της στις 23 Ιουνίου στη Νότια Αφρική.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά χαρακτηριστικά τον Diego Diaz, ένα παιδί από την οργάνωση Make-a-Wish, ενώ μόλις πριν έχει διαβάσει το γράμμα του.

Η Μισέλ Ομπάμα υπομονετική, με το κεφάλι σκυμμένο και τα χέρια διπλωμένα, περιμένει να την αναγγείλουν σε εκδήλωση στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής βόλτας για παγωτό, την Ημέρα του Πατέρα στις 19 Ιουνίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν χάνει την ευκαιρία για μια χαλαρή συζήτηση με τους πελάτες ενός καφέ.