ΚΟΣΜΟΣ

Δικαιοσύνη ο σκοπός της καμαριέρας

Δικαιοσύνη ο σκοπός της καμαριέρας
Η Ναφισατού Ντιαλό, η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel, που στράφηκε δικαστικά εναντίον του Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλικά εγκλήματα

Η Ναφισατού Ντιαλό, η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel, που στράφηκε δικαστικά εναντίον του Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλικά εγκλήματα, δεν στοχεύει στο να αποσπάσει χρήματα από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της, Κένεθ Τόμσον, αλλά επιδιώκει να της αποδοθεί δικαιοσύνη και διεκδικεί την αποζημίωση και τους τόκους που κάθε αστικό δικαστήριο επιβάλλει στον αποδεδειγμένα ένοχο εγκληματικής πράξης.

Η 32χρονη γυναίκα έσπασε τη σιωπή της δίνοντας συνεντεύξεις και, κυρίως στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Η μαρτυρία της κρίθηκε σοκαριστική, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης να αναβάλλει την ακροαματική διαδικασία για τις 23 Αυγούστου, με στόχο να υπάρξει ικανός χρόνος, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Οι δηλώσεις της καμαριέρας, προκάλεσαν αντικρουόμενα σχόλια, καθώς, σύμφωνα πάντα με το δικηγόρο της, δημιούργησαν αμφιβολίες σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα της Ναφισατού Ντιαλό, που την οδήγησαν να σύρει στα δικαστήρια τον έως τότε "πολίτη υπεράνω πάσης υποψίας".

Η πρόταση αναβολής της δίκης έγινε από τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, ενώ οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν, σε ανακοίνωση τους, αναφέρουν πως "συμφωνήσαμε να αναβληθεί η ακρόαση ενώπιον του δικαστή Μάϊκλ Όμπους, καθώς κατανοούμε ότι ο εισαγγελέας συνεχίζει να διερευνά την υπόθεση".