ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός στη Συρία Αυστραλός που άφησε τη ζωή του για να πολεμήσει τον ISIS (Pics & Vid)

Νεκρός στη Συρία Αυστραλός που άφησε τη ζωή του για να πολεμήσει τον ISIS (Pics & Vid)

Ένας Αυστραλός άντρας αναφέρεται ότι σκοτώθηκε στη διάρκεια μάχης κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση των κουρδικών δυνάμεων τη Δευτέρα (30/5).

Το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της Αυστραλίας (DFAT) δε στάθηκε δυνατό να επιεβαιώσει το θάνατο του 45χρονου Τζέιμι Μπράιτ, καθώς η χώρα έχει περιορισμένη παρουσία στα πεδία των μαχών στη Συρία.

Ωστόσο, ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε από τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής (YPG). «Δυστυχώς, ένας ακόμη Αυστραλός εθελοντής που είχε ενταχθεί στις δυνάμεις μας, σκοτώθηκε», ανέφερε ανάρτηση των Κούρδων ανταρτών στο Facebook.

Το DFAT θεωρεί πιθανό τα νέα για το θάνατο του Μπριγκς να είναι αληθινά, χωρίς ωστόσο, να είναι σε θέση να τα επιβεβαιώσει, καθώς εξαιτίας της περιορισμένης παρουσίας της αυστραλιανής κυβέρνησης στη Συρία, η επιβεβαίωση της πληροφορίας θ' απαιτήσει ημέρες ή ακόμη κι εβδομάδες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών της Αυστραλίας, τόνισε ότι οι Αυστραλοί θα πρέπει ν' αποφεύγουν να ταξιδέψουν στη Συρία για οποιοδήποτε λόγο, ακόμη κι αν πρόκειται να πολεμήσουν κατά του Ισλαμικού Κράτους, καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί να τους προσφέρει οποιαδήποτε υποστήριξη.

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις