ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Χτυπά «κόκκινο» η αγωνία

ΗΠΑ:  Χτυπά «κόκκινο» η αγωνία
Στο κατακόρυφο βρίσκεται η αγωνία στις ΗΠΑ για το χρέος και ενώ η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αντιμετωπίζει την Τρίτη το φάσμα της χρεοκοπίας...

Στο κατακόρυφο βρίσκεται η αγωνία στις ΗΠΑ για το χρέος και ενώ η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αντιμετωπίζει την Τρίτη το φάσμα της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών.

Σκορπώντας κύματα απαισιοδοξίας ο επικεφαλής Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Νταν Φάιφερ, δήλωσε μέσω twitter, πως «δεν υπάρχει συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ.»

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «πολλές κακές πληροφορίες ακούγονται εκεί έξω.»

Νωρίτερα εκπρόσωποι και από τα δύο κόμματα είχαν δηλώσει ότι βρίσκονται κοντά στην εξεύρεση λύσης και διαβεβαίωναν τις αγορές ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την χρεοκοπία.

«Παρά τις αναφορές, δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία», ανέφερε ο Φάιφερ στο twitter.

Εν τω μεταξύ, η Γερουσία απέρριψε πρόταση των Δημοκρατικών για αύξηση του ορίου χρέους, την ώρα που οι αμερικάνοι βουλευτές επεξεργάζονται μία άλλη πρόταση η οποία φαίνεται ότι θα γίνει δεκτή και από τα δύο κόμματα.

Με ψήφους 50 υπέρ και 49 κατά το νομοσχέδιο του επικεφαλής της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 60 ψήφους που ήταν απαραίτητες για την έγκρισή του από τη Γερουσία.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Συμφωνία στο παρά πέντε;