ΚΟΣΜΟΣ

Ιάπωνα ψυχίατρο ζητά ο Νορβηγός σφαγέας

Ιάπωνα ψυχίατρο ζητά ο Νορβηγός σφαγέας
Ταυτισμένος με την ιαπωνική έννοια της τιμής ισχυρίζεται ότι είναι ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ και για το λόγο αυτό ζήτησε να τον εξετάσει Ιάπωνας...

Ταυτισμένος με την ιαπωνική έννοια της τιμής ισχυρίζεται ότι είναι ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ και για το λόγο αυτό ζήτησε να τον εξετάσει Ιάπωνας ψυχίατρος, στο πλαίσιο της απόφασης του περιφερειακού δικαστηρίου του Όσλο.

Σύμφωνα με τη νορβηγική εφημερίδα Dagens Naeringsliv, ο δικηγόρος του Μπράιβικ, Γκέιρ Λίπσταντ, δήλωσε ότι ο πελάτης του «πιστεύει ότι ένας Ιάπωνας θα τον καταλάβαινε πολύ περισσότερο από έναν Ευρωπαίο».

Η αστυνομία απέρριψε, ωστόσο, το αίτημα του Μπράιβικ. Δύο Νορβηγοί ψυχίατροι επελέγησαν για να εξετάσουν τον ύποπτο, κάτι που πιθανά θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο εισαγγελέας Παλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι.

Εν τω μεταξύ, ο Μπράιβικ στη φυλακή τελεί υπό μόνιμη φρούρηση ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να θέσει τέρμα στη ζωή του, ενώ ελέγχεται το φαγητό του για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να τον δηλητηριάσουν.

Ο διευθυντής της φυλακής, Κνουτ Μπιάρκαϊντ, δήλωσε ότι «εξετάσαμε πολλές διαφορετικές απειλές», αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας, έγραψε η εφημερίδα του Όσλο, VG.