ΚΟΣΜΟΣ

Ροζ σκάνδαλο στην κυβέρνηση της Αυστραλίας

Ροζ σκάνδαλο στην κυβέρνηση της Αυστραλίας
Να χάσει την πλειοψηφία της μιας έδρας στο κοινοβούλιο κινδυνεύει η κυβέρνηση της Αυστραλίας, καθώς ο βουλευτής Γκρεγκ Τόμσον φέρεται να έχει χρεώσει το...

Να χάσει την πλειοψηφία της μιας έδρας στο κοινοβούλιο κινδυνεύει η κυβέρνηση της Αυστραλίας, καθώς ο βουλευτής Γκρεγκ Τόμσον φέρεται να έχει χρεώσει το δημόσιο αρκετές χιλιάδες δολάρια για τις επισκέψεις του σε οίκους ανοχής.


Τα «αμαρτήματα» για τα οποία κατηγορείται σήμερα ο βουλευτής, έγιναν το 2005, όταν ήταν γραμματέας του Συνδικάτου Υπηρεσιών Υγείας και χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της υπηρεσίας του πέντε φορές προκειμένου να πληρώσει συνοδούς οίκου ανοχής. Τα τηλεφωνήματα σε δύο περιπτώσεις, λέγεται ότι έγιναν από το κινητό του τηλέφωνο.

Σε μία από τις πέντε 'παραγγελίες' που έκανε στον οίκο ανοχής, αναφέρεται ότι πλήρωσε -από την κάρτα της υπηρεσίας του- $2.475, ποσό -υποστηρίζεται- πέντε με έξι φορές υψηλότερο του κανονικού, γεγονός που οδηγεί τους επικριτές του στο συμπέρασμα ότι 'τουλάχιστον μία φορά ήταν στην παρέα και άλλα άτομα'.


Ο κ. Τόμσον, δηλώνει αθώος, ισχυριζόμενος ότι κάποιος άλλος χρησιμοποίησε την πιστωτική του κάρτα. Σε δύο περιπτώσεις εντούτοις υπάρχει η υπογραφή του και ο αριθμός της άδειας οδήγησης, που κάνουν τα επιχειρήματά του σαθρά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζορτζ Μπράμπις, έστειλε αναφορά στην αστυνομία της Ν.Ν.Ουαλίας, ζητώντας να ερευνηθεί το όλο θέμα, δεδομένου ότι η πλαστογραφία -αν έγινε- αποτελεί ποινικό αδίκημα. Σε περίπτωση που αποδεικνύεται ότι δεν υφίσταται θέμα πλαστογραφίας, το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι ότι ο κ. Τόμσον ψεύδεται, διέπραξε δηλαδή απάτη η οποία επισείει ποινή φυλάκισης.

Εις βάρος του Τόμσον είναι και το ότι μέσα σε πέντε χρόνια, από την ίδια κάρτα, έκανε αναλήψεις από ATM ύψους $100.000.

Κατηγορείται επίσης ότι από το Εργατικό Κόμμα έλαβε δώρο $90.000, ποσό που εικάζεται ότι χρειάστηκε για να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα όταν υπέβαλε μήνυση για δυσφήμιση κατά της εταιρίας Fairfax, εκδότριας της εφημερίδας "The Morning Sydney Herald" και μετά αναγκάστηκε να αποσύρει.