ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Βομβιστική επίθεση με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες (pics&vid)

Κωνσταντινούπολη: Βομβιστική επίθεση με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες (pics&vid)

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη. Ορισμένα μάλιστα διεθνή ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε 15, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη σε παρακείμενο ξενοδοχείο, ωστόσο η πληροφορία αυτή αρχικά δεν επιβεβαιωνόταν από τις τουρκικές αρχές.

Με βάση τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, η έκρηξη πιθανόν οφείλεται σε επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά λεωφορείο, με στόχο να πλήξει αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως κάθε φορά που η χώρα κάνει ένα βήμα προς τα μπρος, σημειώνονται αντίστοιχες επιθέσεις.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν είκοσι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο κ. Σοιλού σημείωσε ότι το λεωφορείο ήταν στο σημείο από όπου συνήθως αποχωρούν οι οπαδοί των ομάδων.

Λίγη ώρα πριν την επίθεση, το συγκεκριμένο σημείο ήταν γεμάτο με φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ.

Στην περιοχή εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού με ασθενοφόρα να τρέχουν παντού και την αστυνομία να σπεύδει να εκκενώσει την περιοχή.

Στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Αχμέτ Αρσλάν μίλησε για τρομοκρατικό χτύπημα και έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Επιβεβαιώθηκε και η δεύτερη έκρηξη

Επιβεβαίωσε και τη δεύτερη έκρηξη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Μία από τις εκρήξεις φαίνεται πως την προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας, είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια δηλώσεων που μεταδόθηκαν ζωντανά.

Ο φερόμενος βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά στο πάρκο Ματζκά, δίπλα στο Vodafone Arena, ενώ η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς έξω από το γήπεδο, σύμφωνα με τον Σοϊλού.

Ο Τούρκος υπουργός περιέγραψε την επίθεση ως μια «βίαιη συνωμοσία».

Σύμφωνα πάντως με ορισμένους χρήστες του twitter, ακούστηκαν και πυροβολισμοί, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε.

Από τις εικόνες τις οποίες μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης φαίνεται ένα όχημα εντελώς κατεστραμμένο.

(Η στιγμή της έκρηξης από κάμερα κινητού, όπως αναρτήθηκε στο twitter)

besiktas

Σχετικές ειδήσεις