Τουρκία κατά ΟΗΕ: Προκατειλημμένη η έκθεση για τις κουρδικές περιοχές

Newsbomb

Τουρκία κατά ΟΗΕ: Προκατειλημμένη η έκθεση για τις κουρδικές περιοχές

Η Άγκυρα απέρριψε σήμερα μια έκθεση του ΟΗΕ στην οποία ο Οργανισμός κατηγορεί την Τουρκία για "σοβαρές παραβιάσεις" στις κουρδικές περιοχές μετά το τέλος της κατάπαυσης του πυρός, το καλοκαίρι του 2015.

"Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα έδωσε στη δημοσιότητα μια «έκθεση», στο μεγαλύτερο μέρος της προκατειλημμένη, βασισμένη σε ψευδείς πληροφορίες" αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε. "Δεν δεχόμαστε τη θέση που παραχωρείται σε αυτήν την έκθεση σε αβάσιμους ισχυρισμούς που αναμιγνύονται με την προπαγάνδα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης", προσθέτει η Άγκυρα.

Στην πρώτη έκθεσή της για το θέμα αυτό, η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρεται σε "ισχυρισμούς για μαζικές καταστροφές, για δολοφονίες και πολλές άλλες σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 στη νοτιοανατολική Τουρκία, κατά τη διάρκεια κυβερνητικών επιχειρήσεων".

Σημειώνεται πάντως ότι ο Ύπατος Αρμοστής Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν δεν κατάφερε να επισκεφθεί την περιοχή. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διαβεβαιώνει ότι τον προσκάλεσε πολλές φορές στη χώρα. "Αν είχε έρθει, θα είχε δει με τα μάτια του ότι οι ισχυρισμοί της έκθεσης δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μετά την κατάρρευση της εύθραυστης εκεχειρίας, το καλοκαίρι του 2015, σημειώνονται συχνά συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μιας οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί "τρομοκρατική" από την Άγκυρα, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved