Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο τρομακτικός τρόπος με τον οποίο θα τελειώσει το σύμπαν! (vid)

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο τρομακτικός τρόπος με τον οποίο θα τελειώσει το σύμπαν! (vid)

Οι μαύρες τρύπες θα καταπιούν τα πάντα!

Ο Robbert Dijkgraaf είναι φυσικός στο Princeton και στο βίντεο του Business Insider εξηγεί πως το σύμπαν κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Όπως λέει, η μεγαλύτερη ανακάλυψη από τη θεωρία του Αϊνστάιν είναι ότι το σύμπαν διαστέλλεται. Αλλά τα τελευταία χρόνια μάθαμε κάτι πιο δραματικό. Ότι υπάρχει μια δύναμη στο κενό που «σπρώχνει το σύμπαν».

Ουσιαστικά γίνεται ταχύτερα η επέκταση του σύμπαντος και αυτό έχει δραματικές συνέπειες. Αυτό σημαίνει ότι το μακρινό μέρος του σύμπαντος κάποια στιγμή θα αρχίσει να απομακρύνεται τόσο γρήγορα, που θα περάσει την ταχύτητα του φωτός.

Για εμάς αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να το δούμε. Αυτό για το δικό μας μέρος του σύμπαντος είναι ότι οι γειτονικοί γαλαξίες σιγά-σιγά θα απομακρύνονται. Με αποτέλεσμα να μείνει μόνος του ο γαλαξία μας και ίσως ένα δύο ακόμη.

Εάν ο γαλαξίας μας μείνει μόνος του σε ένα άδειο σύμπαν, τα αστέρια θα αρχίσουν να σβήνουν γιατί θα χάνουν τα «καύσιμά» τους και η μόνη δύναμη που θα μείνει είναι η βαρύτητα. Έτσι σιγά-σιγά οι μαύρες τρύπες θα καταπιούν τα πάντα στο σύμπαν.

Δείτε το βίντεο!